تاثیر ماهی چرب بر سلامتی: تفاوت میان نسخهها
سامان رنجبر (بحث | مشارکتها) بدون خلاصۀ ویرایش |
سامان رنجبر (بحث | مشارکتها) بدون خلاصۀ ویرایش |
||
خط ۱: | خط ۱: | ||
ماهیهای چرب و روغنی، منبعی عالی از DHA و EPA بوده که دو نوع کلیدی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند.در ادامه این مقاله به توضیح نحوه تاثیر DHA بر بدن و همچنین انواع غذاهای حاوی DHA خواهیم پرداخت. | |||
==DHA و تاثیر آن بدن== | ==DHA و تاثیر آن بدن== |
نسخهٔ کنونی تا ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۴۸
ماهیهای چرب و روغنی، منبعی عالی از DHA و EPA بوده که دو نوع کلیدی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند.در ادامه این مقاله به توضیح نحوه تاثیر DHA بر بدن و همچنین انواع غذاهای حاوی DHA خواهیم پرداخت.
DHA و تاثیر آن بدن
DHA ماهی برای مغز و چشم شما مفید است. همه ماهی ها سطح بالایی از DHA ندارند، که یک اسید چرب امگا 3 است و یک جزء ساختاری اولیه مغز و شبکیه است.در مغز شما، DHA سیناپس ها را می سازد که اتصالات بین سلول های عصبی هستند.اگر DHA کم دارید، می تواند روی بسیاری از چیزها تأثیر بگذارد، به ویژه عملکرد شناختی و خلق و خوی شما (افسردگی) را کاهش دهد. حافظه، تمرکز و تمرکز شما مختل شده است.هر زمان که DHA را مشاهده می کنید، EPA را نیز مشاهده می کنید، اسید چرب دیگری که بیشتر برای عملکرد مغز و شبکیه چشم کار می کند.
انواع غذاهای حاوی DHA
● خاویار
● ماهی خال مخالی اقیانوس اطلس
● آنچوی
● ماهی قزل آلا اقیانوس اطلس]
● شاه ماهی
● ماهی قزل آلا شینوک
● ماهی تن آبی باله
● مغز گاو
● ریزجلبک (برای گیاهخواران)
همچنین روی و ید دریافت خواهید کرد که کوفاکتورهای ضروری هستند. DHA برای ساخت چیزی به نام رودوپسین، یک پروتئین حساس به نور در چشم که عمدتاً با نور سطح پایین درگیر است، مورد نیاز است. می تواند به شما کمک کند در تاریکی بهتر ببینید. ویتامین A نیز کمک خواهد کرد.
نظر کارشناس ارشد تغذیه کتونیا
به طور کلی، ماهی چرب یک انتخاب عالی برای سلامت مغز است. ماهی چرب منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 است که یکی از اجزای سازنده اصلی مغز است. امگا 3 در تقویت حافظه و بهبود خلق و خوی نقش دارد و همچنین از مغز شما در برابر زوال شناختی محافظت می کند.[۱]
مطمئناً، با توجه افزایش جمعیت سالمندان و وضعیت سلامت روان و زوال شناختی و شیوع آلزایمرو پارکینسون و....، منطقی است که اطمینان حاصل شود که سطح اسیدهای چرب امگا ۳ چه از طریق منابع غذایی یا مکملهادر طول عمر در سطح کافی باشد [۲]. رامین تقی زاده، کارشناس ارشد تغذیه، شماره نظام پزشکی ۶۷۶۹
نکته : در صورتی که مایل به مشاهده زیرنویس انگلیسی هستید، ابتدا قسمت CC را فعال کنید، سپس با کلیک بر روی آیکون تنظیمات(شبیه به چرخ دنده) و انتخاب بخش زیرنویس ها (Subtitles/cc) و سپس (English-(autogenerated از زیرنویس انگلیسی استفاده کنید.
در صورتی که بخواهید از زیرنویس فارسی استفاده کنید، کافی است با کلیک بر روی ایکون تنظیمات (شبیه به چرخ دنده) و انتخاب بخش زیرنویس ها (Subtitles/cc) و انتخاب Autotranslate و پس از زدن آن از بین زبان ها Persian را انتخاب کنید تا زیرنویس فارسی ایجاد شود.