فروکتوز و دیابت نوع 2: تفاوت میان نسخه‌ها

از سبک زندگی کتونیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
Access restrictions were established for this page. If you see this message, you have no access to this page.
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
اگرچه فروکتوز به نظر نمی رسد که سطح انسولین را به طور حاد افزایش دهد، اما به نظر می رسد مصرف مداوم و بیش از اندازه آن  به طور غیرمستقیم باعث هیپرانسولینمی و چاقی از طریق مکانیسم های دیگر می شود.
 
در این ویدیو، در مورد فروکتوز، برادر گلوکز صحبت می شود.هر دو مونوساکارید (مولکول های تک قندی) هستند. گلوکز در مقایسه با فروکتوز که بسیار شیرین است کمی شیرین در نظر گرفته می شود. ساکارز (شکر سفره) یک دی ساکارید است (دو مولکول قند به هم متصل شده اند). یک گلوکز و یک فروکتوز که به هم متصل شده اند به اندازه ساکارز شیرین است.
 
نظر کارشناس ارشد تغذیه کتونیا: اگرچه فروکتوز به نظر نمی رسد که سطح انسولین را به طور حاد افزایش دهد، اما به نظر می رسد مصرف مداوم و بیش از اندازه آن  به طور غیرمستقیم باعث هیپرانسولینمی و چاقی از طریق مکانیسم های دیگر می شود.
اولین اختلال متابولیک ثبت شده ناشی از مصرف فروکتوز هیپرتری گلیسیریدمی پس از غذا است که رسوب چربی احشایی را افزایش می دهد. چاقی احشایی منجر  به تجمع تری گلیسیرید کبدی، فعال شدن پروتئین کیناز C و مقاومت به انسولین کبدی با افزایش انتقال اسیدهای چرب آزاد به کبد می شود. <ref>[https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3677638/ Fructose: A Key Factor in the Development of Metabolic Syndrome and Hypertension]</ref>
اولین اختلال متابولیک ثبت شده ناشی از مصرف فروکتوز هیپرتری گلیسیریدمی پس از غذا است که رسوب چربی احشایی را افزایش می دهد. چاقی احشایی منجر  به تجمع تری گلیسیرید کبدی، فعال شدن پروتئین کیناز C و مقاومت به انسولین کبدی با افزایش انتقال اسیدهای چرب آزاد به کبد می شود. <ref>[https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3677638/ Fructose: A Key Factor in the Development of Metabolic Syndrome and Hypertension]</ref>
فروکتوز بروز فشار خون بالا، بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) و دیابت را افزایش می دهد.<ref>[https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23236229 Way back for fructose and liver metabolism: bench side to molecular insights ]</ref>
فروکتوز بروز فشار خون بالا، بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) و دیابت را افزایش می دهد.<ref>[https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23236229 Way back for fructose and liver metabolism: bench side to molecular insights ]</ref>

نسخهٔ ‏۱۴ اوت ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۲۳

در این ویدیو، در مورد فروکتوز، برادر گلوکز صحبت می شود.هر دو مونوساکارید (مولکول های تک قندی) هستند. گلوکز در مقایسه با فروکتوز که بسیار شیرین است کمی شیرین در نظر گرفته می شود. ساکارز (شکر سفره) یک دی ساکارید است (دو مولکول قند به هم متصل شده اند). یک گلوکز و یک فروکتوز که به هم متصل شده اند به اندازه ساکارز شیرین است.

نظر کارشناس ارشد تغذیه کتونیا: اگرچه فروکتوز به نظر نمی رسد که سطح انسولین را به طور حاد افزایش دهد، اما به نظر می رسد مصرف مداوم و بیش از اندازه آن به طور غیرمستقیم باعث هیپرانسولینمی و چاقی از طریق مکانیسم های دیگر می شود. اولین اختلال متابولیک ثبت شده ناشی از مصرف فروکتوز هیپرتری گلیسیریدمی پس از غذا است که رسوب چربی احشایی را افزایش می دهد. چاقی احشایی منجر به تجمع تری گلیسیرید کبدی، فعال شدن پروتئین کیناز C و مقاومت به انسولین کبدی با افزایش انتقال اسیدهای چرب آزاد به کبد می شود. [۱] فروکتوز بروز فشار خون بالا، بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) و دیابت را افزایش می دهد.[۲] در واقع، کشورهایی که استفاده از شربت ذرت با فروکتوز بالا را در منابع غذایی خود انتخاب می‌کنند، در مقایسه با کشورهایی که از شربت‌های ذرت با فروکتوز بالا استفاده نمی‌کنند، 20 درصد شیوع بیشتری از دیابت دارند .[۳]

رامین تقی زاده، کارشناس ارشد تغذیه، شماره نظام پزشکی ۶۷۶۹


نکته : در صورتی که مایل به مشاهده زیرنویس انگلیسی هستید، ابتدا قسمت CC را فعال کنید، سپس با کلیک بر روی آیکون تنظیمات(شبیه به چرخ دنده) و انتخاب بخش زیرنویس ها (Subtitles/cc) و سپس (English-(autogenerated از زیرنویس انگلیسی استفاده کنید.

در صورتی که بخواهید از زیرنویس فارسی استفاده کنید، کافی است با کلیک بر روی ایکون تنظیمات (شبیه به چرخ دنده) و انتخاب بخش زیرنویس ها (Subtitles/cc) و انتخاب Autotranslate و پس از زدن آن از بین زبان ها Persian را انتخاب کنید تا زیرنویس فارسی ایجاد شود.

چون عمدتا ویدیوها از سایت یوتیوب است، باید از ابزاری برای دیدن ویدیوها استفاده کنید.

منابع