سوالات متداول در زمینه روزه متناوب و رژیم کتوژنیک
1.فواید روزه متناوب چیست؟
2.Autophagy چیست و چه فوایدی دارد؟
3.فواید روزه خشک و تاثیر آن بر Autophagy؟
4.روزه داری 16/8 چیست؟
5.چرا باید روزه گرفت؟
6.مقاومت در برابر انسولین چه مشکلاتب ایجاد می کند؟
7.تفاوت نان کامل(قهوه ای) و نان سفید - کدام بهتر است؟
8.دلیل میل به نان چیست؟
آقای دکتر برک در جایی می گویند که دلیل اینکه گاهی احساس می کنید میلتان شدیدا به نان می کشد، کمبود ویتامین B1 است و در صورت تامین آن میل به نان کم می شود.
9.آرد کامل چیست؟
آرد کامل، آردیست که سبوس از گندم جدا نشده باشه.
10.10فرمان روزه چیست؟
11.تمرینهای بدنی تناوبی تنشی(HIIT) چه فوایدی دارد؟
12.مصرف شکر چه مشکلاتی ایجاد میکند؟
13.آیا تجربه روزه طولانی مدت وجود دارد؟
14.آیا انجمن قلب آمریکا تاثیر رژیمهای کم کربوهیدرات بر بهبود دیابت نوع 2 را تایید کرده؟
15.انجمن قلب آمریکا نگهبان صنعت است یا بیماران؟
16.افسانه ها، کج فهمی ها و دروغ ها در مورد مصرف چربی چیست؟
17.در طول زمان روزه داری چه مایعاتی مجاز هستند؟
18.رژیم کم کربو هیدرات و پر چرب چیست؟
19.بزرگترین اشتباه روزه داری چیست؟پرخوری بعد از زمان روزه چه عواقبی دارد؟
20.آیا غذاهای فراوری شده موجب چاقی میشوند؟
21.چه سبزیجاتی را میتوان به طور نامحدود مصرف کرد؟
22.چه میشود اگر برای دو هفته قند و شکر نخوریم ؟
23.آیا قرصهای مکمل مثل مولتی ویتامین میتوانند مضر باشند؟
24.چرا رژیم لاغری کم چرب جواب نمیدهد ؟
25.چطور به صورت طبیعی کلسترول بالا را پایین بیاوریم؟
26.آیا فستینگ، سلول های سرطانی را می کشد؟
27.چگونه ولع به کربوهیدرات را متوقف کنیم؟
28.علت اصلی ابتلا به تری گلیسیرید بالا چیست ؟چگونه تری گلیسیرید بالا را درمان کنیم ؟
29.آیا رژیم کم کربوهیدرات و پر چربی و روزه متناوب یا فستینگ، باعث بهبود کبد چرب و سلامت متابولیسم میشود؟
30.در رژیم کتوژنیک چطور باید غذا بخوریم؟
31.چه برنامه غذایی در هفته اول رژیم کتوژنیک داشته باشیم؟
32.باورهای غلط در رژیم کتوژنیک چیست؟
33.اشکال زولبیا و بامیه در چیست؟
34.نکات تغذیه ای برای روزه داری صحیح و شرایط جسمی بهینه در ماه رمضان چیست؟
35.راهنمای روزه خشک برای رمضان چیست(و چگونه بیشترین مقدار چربی را در طی آن بسوزانیم)؟
36.مهمترین منافع اتوفاژی چیست؟
37.چرا باید در طول فستینگ مایعات مصرف کنیم؟
38.بهترین راه برای از بین بردن چربی شکمی چیست؟
39.چه چیزی واقعا روزه را می شکند؟
40.در ماه رمضان روزه بگیریم یا نه؟
41.اصول اساسی مدیریت فستینگ در بیماران دیابتی چیست؟
42.فستینگ در دیابتی ها چه ریسک هایی دارد و چگونه باید مدیریت شود؟
43.چقدر طول می کشد تا A1C پایین بیاید؟
44.آیا واقعا کاهش مصرف قند و کربوهیدرات مفید است؟
45.چگونه از شلی و افتادگی پوست در هنگام کاهش وزن جلوگیری کنیم؟
فرق رژیم کتوژنیک به تنهایی و رژیم فستینگ با رویکرد کتوژنیک اینجا مشخص میشود، اگر فستینگ و به خصوص اتوفاژی فعال شود، پوست پس از رژیم کاملا به حالت عادی و جوان خود بر می گردد و اینطور زشت نمی شود.
46.بعد از کاهش وزن چگونه شلی پوست چگونه رفع میشود؟
- نظر پزشک همگرا :
داشتن رژیم فستینگ مانع از شل شدن پوست میشه اما باعث جمع شدن پوست نمیشه. اگر پوست لش شده یا پوست اضافه وجود داره، باید از روش های دیگه کمک گرفت.
- نظر کارشناس ارشد تغذیه همگرا:
اگر شُل شدن پوست شدت زیادی نداشته باشه به کمک دستگاه های کمک لاغری (RF و وکيوم ) بهبود پیدا میکنه..ولی اگر زیاد از حد باشه بخصوص در ناحیه شکم نیاز به جراحی هست. مصرف مایعات کافی (حداقل دو لیتر )رو فراموش نکنید.
47.پارامتر های مهم لیپید پروفایل چست؟
48.اثرات MCT oil بر وزن،ترکیب بدن و پرفایل لیپیدی چیست؟
49.اهمیت پروفایل لیپیدی در دیابتی ها چیست؟
50.کتو راش (جوش زدن و ایجاد خارش)در رژیم کتوژنیک چیست؟
51.آیا میتوان از برنامه غذایی آماده یا از برنامه غذایی دیگران استفاده کرد؟
نظر پزشک همگرا:
اگه یک برنامه ی غذایی خوب و موفق می خواین، باید به صورت شخصی سازی شده بر اساس جنسیت، سن، شرایط مالی، بیماری ها، وضعیت سلامتی، دغدغه ها و حتی علایق خودتون داشته باشید.
ممکنه برنامه ی فرد دیگه ای برای شما مناسب نباشه.
مهمترین ویژگی یک رژیم، پایبندی فرد به اجرای اون هست، این حتی از نوع رژیم هم مهمتره!! و اینجوری پایبندی شما به رژیمتون بیشتر خواهد بود.
52.آیا انجام یک وعده غذایی در روز OMAD در هر روز مفید است؟
53.چرا رژیم کتوژنیک مفید است؟
54.نمک دریا یا نمک ید دار استفاده کنیم؟
55.برنج گل کلم چیست و چرا مناسب رژیم کتوژنیک است؟
56.Net Carb (کربوهیدرات خالص) چیست؟
57.چگونه بر Keto flu غلبه کنیم؟
58.چگونه از رژیم کتوژنیک خارج شویم؟
59.چرا الکترولیت ها در رژیم کتوژنیک اهمیت زیادی دارند؟
60 .تفاوت قندسوزی و چربی سوزی در بدن؟
61.چطور بدن ما از قند سوز به چربی سوز تغییر میکند؟
نظر کارشناس ارشد تغذیه همگرا:
نوع رژیم غذایی، مدت زمان ورزش و نوع ورزش سه عامل تأثیرگذار بر روی نوع سوخت بدن هستن
62.آیا کسانی که گوشت و مرغ نمیخورن هم میتوانند رژیم کتوژنیک بگیرن؟
63.تاثیر زوره 18 ساعته بر بدن چیست؟
64.لیست طبقه بندی شده غذاهای کتوژنیک را از کجا پیدا کنیم؟
65.یبوست کتو چرا اتفاق می افتد و چگونه آن را برطرف کنیم؟
66.اگر سبزیجات دوست ندارم چگونه آنها را مصرف کنم؟
67.کتو راش: چیست، چرا اتفاق می افتد و چگونه آن را درمان کنیم؟
68.شاخص گلیسمی و تاثیر آن بر رژیم غذایی دیابتیها چیست؟
69. 14درمان رایج مقاومت به انسولین چیست؟آیا امکان آسیب رسانی دارد؟
70.با خوردن ۲۰ درصد کربوهیدرات همچنان کتوزیست محسوب میشید؟یا لوکرب؟
دسته بندی رژیم های غذایی از لحاظ کربوهیدرات:
کربوهیدرات بسیار کم (کمتر از 10 درصد کربوهیدرات) یا 20-50 گرم در روز
کربوهیدرات کم (کمتر از 26 درصد کربوهیدرات) یا کمتر از 130 گرم در روز
کربوهیدرات متوسط (26-44%)
کربوهیدرات بالا (45٪ یا بیشتر)
Reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK537084/
رژیم کتوژنیک (کتو)، یک نسخه خاص است. رژیم کتو کربوهیدرات را برای ایجاد کتوز تغذیه ای محدود می کند و معمولاً کربوهیدرات ها را به 20 تا 50 گرم در روز محدود می کند.
یک راه برای شروع رژیم کم کربوهیدرات از طریق یک مرحله القایی سریع 2 تا 4 هفته ای با 20 تا 50 گرم کربوهیدرات برای القای کتوز تغذیه ای است.در نهایت، پس از مرحله القاء، بسته به اهداف، افراد میتوانند در فاز کتو باقی بمانند یا به آرامی کربوهیدراتهای سالم از جمله سبزیجات کامل، فرآوری نشده و میوههایی با فیبر بالا با گلیسمی پایین (به عنوان مثال، توتها) و غلات کامل را به رژیم خود اضافه کند و دریک رژیم با کربوهیدرات متوسط قرار گیرد. مطالعات پیشنهاد میکنند که یک رژیم کتوژنیک بهتر است برای حداقل 2 تا 4 هفته و نهایت 6 تا 12 ماه دنبال شود. نظارت دقیق بویژه بر عملکرد کلیه در حین رژیم کتوژنیک ضروری است و انتقال از رژیم کتوژنیک به رژیم استاندارد باید تدریجی و به خوبی کنترل شود.
Reference:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7480775/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK499830/
71.اگر مصرف کربو هیدرات بیش از درصد مجاز رژیم کتو باشد دیگر نباید چربی زیادی مصرف کرد؟
دسته بندی رژیم های غذایی از لحاظ کربوهیدرات:
کربوهیدرات بسیار کم (کمتر از 10 درصد کربوهیدرات) یا 20-50 گرم در روز
کربوهیدرات کم (کمتر از 26 درصد کربوهیدرات) یا کمتر از 130 گرم در روز
کربوهیدرات متوسط (26-44%)
کربوهیدرات بالا (45٪ یا بیشتر)
Reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK537084/
رژیم کتوژنیک (کتو)، یک نسخه خاص است. رژیم کتو کربوهیدرات را برای ایجاد کتوز تغذیه ای محدود می کند و معمولاً کربوهیدرات ها را به 20 تا 50 گرم در روز محدود می کند.
یک راه برای شروع رژیم کم کربوهیدرات از طریق یک مرحله القایی سریع 2 تا 4 هفته ای با 20 تا 50 گرم کربوهیدرات برای القای کتوز تغذیه ای است.در نهایت، پس از مرحله القاء، بسته به اهداف، افراد میتوانند در فاز کتو باقی بمانند یا به آرامی کربوهیدراتهای سالم از جمله سبزیجات کامل، فرآوری نشده و میوههایی با فیبر بالا با گلیسمی پایین (به عنوان مثال، توتها) و غلات کامل را به رژیم خود اضافه کند و دریک رژیم با کربوهیدرات متوسط قرار گیرد. مطالعات پیشنهاد میکنند که یک رژیم کتوژنیک بهتر است برای حداقل 2 تا 4 هفته و نهایت 6 تا 12 ماه دنبال شود. نظارت دقیق بویژه بر عملکرد کلیه در حین رژیم کتوژنیک ضروری است و انتقال از رژیم کتوژنیک به رژیم استاندارد باید تدریجی و به خوبی کنترل شود.
Reference:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7480775/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK499830/
72.آیا روزهداری بیش از حد، میتوند باعث کم کار شدن تیروئید بشه؟
73.برای چی قند برای بدن سم تلقی میشه؟
قند خوب یکی از دو سوخت اصلی بدن است، اما تا وقتی قند به وفور در رگها هست، یعنی از یک سطحی بالاتر قند در خون است مثلا از ۱۲۶ گرم بر میلی لیتر که آستانه دیابت لحاظ میشه، بدن این وجود قند را خطر تلقی می کند، چرا که ممکن است به کلیه و بافتهای دیگر بدن صدمات جبران ناپذیری بزند، لذا بدن همه تلاشش را می کند تا این قند را حالا یا جذب کند یا تبدیل به چربی کند تا برای بافتها صدمه ای نباشد.
و به هر حال تا وقتی قند زیادی در خون است بدن اصلا به حالت چربی سوزی سوییچ نمی شود و نهایت تلاشش را می کند تا قند خون را پایین بیاورد و برای همین وقتی شما قند و کربوهیدرات زیاد مصرف می کنید تریگلیسید خونتان هم بالا می رود و به اشتباه فکر می کنند وقتی تریگلیسید و چربی خون بالا است باید چربی کمتر خورد، حال آنکه دقیقا باید قند و کربوهیدرات و کلا کمتر خورد تا بدن به حالت چربی سوزی بیافتد تا ترگیلیسیرید موجود در خون و چربی های موجود در بدن مصرف شود.
- کارشناس ارشد تغذیه همگرا:
بله درست میفرماید معضل اصلی مصرف بیش از اندازه کربوهیدارت ها بخصوص کربوهیدارت ساده است که متأسفانه روز به روز در لایف استایل و رژیم ما ایرانی ها بنا به دلایل مختلف رو به افزایش هست
74.چه مواردی مقاومت به انسولین را طور طبیعی معکوس میکند؟
1.قطع مصرف قند
2.کم کردن مصرف کربوهیدرات
3.وعده غذایی کمتر(روزه متناوب)
4.ورزش
5.دوری از استرس
6.برعکس توصیه های USDA عمل کنید.
- کارشناس ارشد تغذیه همگرا:
بیش از نیمی از مطالب این محتوا فکت علمی هست و مابقی فرضیه هایی هست که علیرغم این که تحقیقات زیاد در این زمینه شده همچنان نتایج ضد و نقیض هست که نیاز هست تحقیقات بیشتری انجام شود تا به نتیجه گیری نهایی رسید ولی تلنگر ذهنی خوبی هست.
75.چرا اجتناب از کمبود #ریزمغذیها در رژیم #کتوژنیک برای یک رژیم موفق و سالم از اهمیت بالایی برخوردار است؟
76.چطور به صورت طبیعی کلسترول بالا را پایین بیاوریم؟
77.در مدت زمان فستیگ میتوان مکمل آهن یا انواع ویتامین رو مصرف کرد؟
- کارشناس ارشد تغذیه همگرا:
شما میتوانید انواع نوشیدنی ها و موارد بدون کالری رو مصرف کنید که مسلما مکمل آهن بدون کالری هست اما ممکن است مواردی از ویتامین ها (غالبا از نوع جوشان ) شامل کالری باشند که باید برچسب غذایی رو چک کنید.
78.چه غذاهایی بدون کربوهیدرات بدون شکر و سالم هستند که برای کاهش وزن و معکوس کردن مقاومت به انسولین مصرف کنیم؟
79.چرا فیبر غذایی برای سلامتی مهم است؟
80.چرا ترتیب خوردن غذا مهم است ؟
81.چگونه متابولیسم کند را برطرف کنیم؟
82.آیا رژیم فستینگ تضاد خاصی با ورزش بدنسازی دارد؟
83.آیا ماست جزو بهترین منابع پروبیوتیک است؟
84.آیا کلم ترش همون کلم ترشی است؟
- کارشناس ارشد تغذیه همگرا:
فرآیندش متفاوت هست و بهش قارچ کفیر اضافه میکنند.
85.مزایای مصرف یک فنجان قهوه در روز چیست؟
86.آیا می توانید در زمان فستینگ متناوب از مکمل ها استفاده کنید؟
87.چگونه به طور طبیعی بیماری کبد چرب را درمان کنیم؟
- کارشناس ارشد تغذیه همگرا:
متأسفانه زنگ خطر کبد چرب در ایران به صدا در آمده و شیوعش در ایران حدودا ۲۵ تا ۳۰ درصد هست که به شدت رو به افزایش هست. یکی از ریسک فاکتور های کبد چرب دریافت فروكتوز بالا است که باعث افزایش تولید تری گلیسیرید و چربی در بدن می شود كه خطر بروز بسیاری از بیماریها از جمله کبد چرب و بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد. حال با وجود اینکه قند میوه فروکتوز هست ولی از آنجایی که اگر دریافت میوه به اندازه و طبق توصیه های علمی باشد جای نگرانی ندارد.
مواظب فروکتوز مخفی غذا ها باشید!
اما نگرانی اصلی در ایران و بطور کلی در جهان بحث شربت فروکتوز (شربت ذرت) هست. شربت فروکتوز 55٪ یک محصول نوظهور است که مصرف آن از زمان پیدایش در سال ۱۹۹۷ تاکنون در تجارت افزایش چشم گیری داشته است. این ماده شیرین کننده که از ذرت ساخته می شود جایگزین ارزان برای قند تولید شده از چغندر قند و نیشکر شده است. قسمت عمده شربت ذرت به عنوان جایگزین شکر در صنایع نوشیدنی و نوشابه مورد استفاده قرار می گیرد. از سایر مصارف عمده آن در ایران می توان به صنایع شیرینی، شکلات، مربا، سس ها، کمپوت و کنسرو اشاره کرد. پس حتما روی محصولات رو بخوانید چون اکثر مواقع ذکر می شود که شیرین شده با شربت ذرت(شربت فروکتوز). در ایران ۳ واحد تولید شربت ذرت وجود دارد که مجموعا دارای ظرفیت اسمی تولید ۷۱۸ هزار تن محصول می باشند که غالب آنها در داخل مصرف می شود.
88.چگونه کتو را به درستی شروع کنیم؟
- نظر کارشناس ارشد تغذیه همگرا:
در تایید نکته اضافه کردن روغن مناسب و به اندازه به سالاد که در این ویدئو اشاره شد: مطالعات نشان داده اند که چربی اضافه شده به شکل آووکادو یا روغن زیتون در سالاد سبزیجات برای افزایش جذب بتاکاروتن و سایر کاروتنوئیدهای محلول در چربی موجود در سبزیجات سالاد، مورد نیاز است.منبع [۸۲]و ([۸۳] (کاروتنوئیدها رنگدانه های مفید زرد، قرمز و نارنجی در سبزیجات و میوه ها هستند)
89.چگونه ساز و کار سطح قندخون و رابطه آن با مقاومت انسولین را بفهمیم؟
90.سندرم متابولیک چیست؟و چه نشانه هایی دارد؟
91.تفاوت ماست و کفیر چیست؟
- نظر کارشناس ارشد تغذیه همگرا:
دکتر برگ در ویدیو به لبنیات پرچرب اشاره میکند، لبنیات پرچرب بر دو نوع است، به این دلیل که مطالعات در مورد اثر مصرف لبنیات کم چرب و پرچرب بر سلامت متناقض است شاید بهترین نکته در این زمینه پرهیز از مصرف لبنیات با چربی افزوده باشد(مانند افزودن خامه به ماست). به عنوان مثال ماست به طور طبیعی حدودا ۳.۵ درصد چربی است،در حالی که در برخی محصولات به اضافه کردن چربی به آن، این درصد را به ۵ درصد و گاها بالاتر افزایش می دهند که توصیه به مصرف آن نمی شود. برای آگاهی از این مطلب کافیست قسمت ترکیبات را در ظرف محصولات لبنی را چک کنید تا متوجه شوید آیا به آن چربی اضافه شده است یا خیر.