باید ها و نباید های ورزش در دیابتی ها

از سبک زندگی کتونیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو

شیوع دیابت

بیماری دیابت نوع دو یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن در جهان است که طیف وسیعی از عوارض شدید و خطرناک به همراه دارد.حدود 422 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به دیابت هستند که اکثریت آنها در کشورهای کم درآمد و متوسط زندگی می کنند و سالانه 1.5 میلیون مرگ مستقیماً به دیابت نسبت داده می شود. هم تعداد موارد و هم شیوع دیابت در چند دهه گذشته به طور پیوسته در حال افزایش بوده است.[۱] با توجه به این موضوع، پیشگیری و درمان این بیماری از اهمیت بسیاری برخوردار است.

فعالیت بدنی یک عنصر کلیدی

اگرچه فعالیت بدنی یک عنصر کلیدی در پیشگیری و مدیریت دیابت 2 است، اما بسیاری از مبتلایان به این بیماری مزمن به طور فعالیت فیزیکی منظم ندارند . اکنون به خوبی ثابت شده است که شرکت در فعالیت بدنی منظم، کنترل گلوکز خون را بهبود می بخشد و می تواند از دیابت نوع 2 پیشگیری و یا باعث به تعویق انداختن آن شود، همچنین باعث اثرات مثبت بر چربی ها، فشار خون، حوادث قلبی عروقی، مرگ و میر و کیفیت زندگی شود. مطالعات نشان می دهد که مداخلات ساختاریافته ترکیبی از فعالیت بدنی و کاهش وزن متوسط، خطر دیابت نوع 2 را تا 58 درصد در جمعیت های پرخطر کاهش می دهد. بیشتر مزایای فعالیت بدنی در مدیریت دیابت از طریق بهبود حاد و مزمن در عملکرد انسولین، که با تمرینات هوازی و مقاومتی انجام می شود، محقق می شود. با این حال، شدت و مدت زمان توصیه شده ورزش می تواند بار فیزیکی را برای بیماران دیابتی ایجاد کند و منجر به توقف ورزش درمانی شود، زیرا بیماران دیابتی آستانه عملکرد فیزیکی کمتری نسبت به افراد سالم دارند. بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مصرف انرژی، تعداد گام ها و مدت زمان فعالیت بدنی کمتری را در مقایسه با افراد بدون دیابت نشان می دهند.[۲] و همچنین آمادگی قلبی تنفسی پایینی دارند[۳]علاوه بر این، قدرت عضلانی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 به طور قابل توجهی کمتر از افراد بدون دیابت است[۴] . در واقع، نشان داده شده است که قدرت عضلانی اندام فوقانی و تحتانی با میزان عوارض دیابت ارتباط معکوس دارد [۵] ، که نشان می دهد پیشرفت دیابت مانع مشارکت در فعالیت بدنی و ورزش می شود.

فعالیت بدنی و ورزش

فعالیت بدنی روزانه به عنوان حرکات مداوم بدن از طریق انقباض ماهیچه های اسکلتی که منجر به افزایش مصرف انرژی در زندگی روزمره می شود، تعریف می شود. این شامل فعالیت‌های مختلفی است که هم در زمان شغلی و هم در اوقات فراغت انجام می‌شود، مانند پیاده‌روی، کار پشت میز، شستشو، آشپزی و ورزش. از سوی دیگر، ورزش به عنوان فعالیت بدنی برنامه ریزی شده، ساختاریافته و تکراری که هدف آن بهبود آمادگی جسمانی است، تعریف می شود.[۶]

ورزش کنترل گلوکز خون را در دیابت نوع 2 بهبود می بخشد، عوامل خطر قلبی عروقی را کاهش می دهد، به کاهش وزن کمک می کند و سلامتی را بهبود می بخشد. ورزش منظم ممکن است از ابتلا به دیابت نوع 2 جلوگیری کند یا آن را به تاخیر بیندازد . ورزش منظم همچنین مزایای سلامتی قابل توجهی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 دارد (به عنوان مثال، بهبود آمادگی قلبی عروقی، قدرت عضلانی، حساسیت به انسولین و غیره می شود). چالش های مربوط به مدیریت گلوکز خون با نوع دیابت، نوع فعالیت و وجود عوارض مرتبط با دیابت متفاوت است . بنابراین، توصیه های فعالیت بدنی و ورزش باید متناسب با نیازهای خاص هر فرد تنظیم شود.

سبک زندگی کم تحرک

سبک زندگی کم تحرک به تمایل به نشستن در ساعات بیداری با صرف انرژی کم اشاره دارد. میانگین زمان نشستن در کشورهای توسعه یافته تقریباً 7-6 ساعت در روز تخمین زده می شود، و نشان داده شده است که کاهش سطح فعالیت بدنی با افزایش زمان نشستن رابطه معکوس دارد. در دنیای امروز، افراد بیشتر مستعد نشستن روزانه هستند.خطای یادکرد: برچسب تمام‌کنندهٔ </ref> برای برچسب <ref> پیدا نشد [۷] انجمن دیابت آمریکا توصیه کرده است که بیماران دیابتی باید تشویق شوند که زمان کم تحرکی خود را کاهش دهند و بیش از 90 دقیقه ننشینند[۸] . تغییر سبک زندگی بی تحرک به یک سبک زندگی فعال تر، کلید مدیریت بهتر دیابت نوع دو است.