فستینگ و انواع آن
دورههای پرهیز داوطلبانه از غذا و نوشیدنی (یعنی روزهداری متناوب) از دوران باستان توسط مردم در سراسر جهان انجام میشده است. اصطلاح روزه متناوب به معنای کاهش دریافت کالری به صورت متناوب است. این می تواند از چند ساعت در طول روز تا یک دوره کامل 24 ساعته متفاوت باشد. این کار را می توان به دلایل مذهبی مثلا در ماه رمضان یا یوم کیپور یا به دلایل سلامتی از جمله کاهش وزن انجام شود.
انواع معروف روزه داری در زیر آمده است:
رژیم روزه داری متناوب کامل
این رژیم شامل روزهای روزهداری متناوب (عدم مصرف غذاها و نوشیدنیهای حاوی انرژی) و روزهای غذا خوردن (غذاها و نوشیدنیها به اندازه لازم مصرف میشوند) است.
رژیم روزه داری اصلاح شده
رژیم اصلاح شده ،امکان مصرف 20 تا 25 درصد انرژی مورد نیاز را در روزهای برنامه ریزی شده برای روزه داری فراهم می کند. این رژیم اساس رژیم محبوب 5:2 است که شامل محدودیت شدید انرژی برای 2 روز غیر متوالی در هفته و خوردن آزادانه 5 روز دیگر است. از آنجایی که یک وعده غذایی در آن گنجانده شده است، از نظر فنی، این یک رژیم غیر روزه با کالری بسیار کم یا "روزه نسبی" است.
رژیم تغذیه با زمان محدود
این پروتکلها به افراد اجازه میدهند تا انرژی دریافتی را به صورت آزاد در دوره های زمانی خاص مصرف کنند، که باعث ایجاد دورههای روزهداری میشود. دو مدل متداول 1) تغذیه در طول 8 ساعت روز، که معمولاً در اوایل روز پس از بلند شدن از رختخواب رخ می دهدو روزه گرفتن برای 16 ساعت. 2) یک نوع محدودتر تغذیه را به 6 ساعت در روز محدود می کند و روزه گرفتن را برای 18 ساعت انجام می دهد.
روزه مذهبی
طیف گسترده ای از رژیم های روزه برای اهداف مذهبی یا معنوی انجام می شود.
روزه ماه مبارک رمضان
روزه داری از طلوع تا غروب آفتاب در ماه مبارک رمضان. متداول ترین روش تغذیه در آن، مصرف یک وعده غذایی بزرگ بعد از غروب آفتاب و یک وعده غذایی سبک تر قبل از سحر است. بنابراین زمان غذا خوردن و روزه ماه رمضان تقریباً 12 ساعت است. که البته بسیار وابسته به موقعیت جغرافیایی است.
منبع: National Library Of Medicine